Maatschappelijk verantwoord ondernemen

 

Ontdek onze videogetuigenis over koffieleveringen per bakfiets in Moeskroen door Pignon sur Rue

 

#thisispartofourgreenact

 

Panneaux Solaires

ENERGIE

 

Zonnepanelen en Duurzaamheid
In 2019 hebben we een grote stap gezet richting duurzaamheid door de installatie van 40 zonnepanelen op het dak van ons bedrijf. Deze initiatieven maken deel uit van onze toewijding aan een schonere en meer milieuvriendelijke toekomst. De zonnepanelen stellen ons in staat om schone elektriciteit op te wekken en tegelijkertijd onze koolstofvoetafdruk te verminderen.

 

Vermindering van CO2-uitstoot
Dankzij de zonne-energie die we produceren, zijn we er al in geslaagd om ongeveer 9 ton kooldioxide (CO2) per jaar te compenseren. Dit is onze manier om actief bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering en om onze impact op het milieu te minimaliseren.

 

LED-verlichting en Energiebesparing
We hebben ook stappen ondernomen om ons energieverbruik binnen ons bedrijf te verminderen. Alle gloeilampen zijn vervangen door LED-verlichting, een milieuvriendelijke technologie die aanzienlijk minder elektriciteit verbruikt en toch een uitstekende lichtkwaliteit biedt. Bovendien hebben we alle dakkoepels vervangen om de natuurlijke lichtinval in ons magazijn te vergroten. Deze initiatieven stellen ons in staat om het gebruik van kunstmatige verlichting overdag tot een minimum te beperken, omdat we sterk geloven dat een van de beste manieren om energie te besparen is om de verlichting uit te schakelen wanneer deze niet nodig is.

 

Doelstelling voor Zelfvoorziening in Elektriciteit
Ons uiteindelijke doel is om op termijn zelfvoorzienend te worden wat betreft elektriciteit. We blijven voortdurend werken aan het verbeteren van onze milieupraktijken en het verminderen van onze koolstofvoetafdruk. Dankzij uw steun en ons engagement zijn we vastbesloten om dit ambitieuze doel te bereiken.
We zijn trots op onze bijdrage aan een schonere omgeving en we beloven te blijven innoveren voor een duurzamere toekomst.

 

 

 

 

 

 

LEVERINGEN

 

Verminderen van Onze Koolstofvoetafdruk: Milieuvriendelijke Levering
Bij STORME Coffee Roasters geloven we sterk in het minimaliseren van onze koolstofvoetafdruk en het aannemen van duurzame praktijken op alle niveaus van ons bedrijf. Dit omvat ook hoe we onze producten aan onze klanten leveren.

 

Levering per Fiets: Een Milieuvriendelijke Oplossing
Om onze impact op het milieu te minimaliseren, hebben we ervoor gekozen om een innovatieve aanpak te hanteren voor onze leveringen: het gebruik van de fiets. Waar mogelijk geven we de voorkeur aan het bezorgen van onze producten per fiets in plaats van traditionelere vervoersmiddelen. Deze beslissing kadert in ons engagement voor duurzaamheid en het verminderen van onze koolstofvoetafdruk.

 

Pignon sur Rue: Onze Partner voor Fietsleveringen
In de regio Mouscron hebben we een waardevolle samenwerking opgebouwd met Pignon sur Rue voor de fietsleveringen van onze koffie. Wanneer het volume van de leveringen dit toelaat, doen we een beroep op hun diensten om een milieuvriendelijke en efficiënte levering aan onze klanten te garanderen.
We zijn er trots op samen te werken met partners die dezelfde waarden als wij delen op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming. Met initiatieven zoals leveringen per fiets dragen we ons steentje bij aan een schonere en groenere toekomst.

 

Sluit u aan bij ons engagement voor een duurzamere wereld en kies STORME Coffee Roasters voor uw koffiebehoeften, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan de bescherming van onze planeet.

 

 

 

 

Vélos d'entreprise

MOBILITEIT

 

Mobiliteit: Een Belangrijke Uitdaging voor Onze Huidige Samenleving
Mobiliteit is een centrale kwestie geworden in onze moderne samenleving. Bij STORME Coffee Roasters begrijpen we het belang van efficiënt resourcebeheer, terwijl we duurzamere mobiliteitspraktijken omarmen.

 

Efficiënt Autopark
We zijn toegewijd aan het zo efficiënt mogelijk organiseren van ons autopark, binnen onze middelen. Deze aanpak helpt ons ons milieueffect te verminderen terwijl we zorgen voor vlotte mobiliteit voor ons personeel.

 

Elektrische Fietsen voor Personeel
We hebben elektrische fietsen ter beschikking gesteld aan ons personeel. Deze stap biedt een milieuvriendelijkere mobiliteitsoplossing en bevordert tegelijkertijd een actieve en gezonde manier van reizen voor onze medewerkers. Pendelritten tussen thuis en werk zijn nu sportiever, plezieriger en sneller!

 

Aangepaste Vervoerswijzen
We hebben ook besloten om aangepaste vervoerswijzen te prefereren op basis van onze behoeften:

 

- Fiets: We geven de voorkeur aan het gebruik van de fiets voor ritten in het stadscentrum, wat bijdraagt aan milieuvriendelijke mobiliteit en een betere stedelijke levenskwaliteit bevordert.

- Elektrische / hybride Auto: Voor korte tot middellange afstanden kiezen we voor elektrische voertuigen, wat bijdraagt aan het verminderen van onze koolstofvoetafdruk en het bevorderen van schone technologie.

- Traditionele Benzineauto: Voor lange ritten waarvoor een grotere autonomie nodig is, blijven we traditionele benzineauto's gebruiken. Dit zorgt voor efficiënte mobiliteit terwijl we rekening houden met de specifieke behoeften van elke reis.

 

Bij STORME Coffee Roasters zijn we toegewijd aan het vinden van een balans tussen mobiliteit, duurzaamheid en efficiëntie. We zijn ervan overtuigd dat weloverwogen mobiliteitskeuzes bijdragen aan een schonere en verantwoordelijkere toekomst voor iedereen.

 

 

 

 

 

 

DIRECT EN FAIR TRADE AANKOPEN

 

We proberen zo rechtstreeks mogelijk te werken zodat we de producenten kennen en weten wat we roosteren

Wij geven altijd de voorkeur aan lokale aankopen, zowel voor onze verpakkingen als voor het onderhoud van onze gebouwen.

café equitable

BEDRIJFSCOMPOST (Uniek in Wallonie Picarde)

 

Sinds 2019 verzorgen wij, in samenwerking met Ipalle, een bedrijfscompost.

Al het plantaardige afval en koffiedik van ons hele team wordt omgezet in compost.

Compostering in bedrijven is snel en gemakkelijk op te zetten en heeft tegelijkertijd het grootste effect op de vermindering van het volume van de afvalbakken.


  - Door uw keukenafval te composteren kunt u het volume van uw huisvuil met 30 tot 40% verminderen... en hoeft u dus minder zakken te kopen!
  - Composteren van uw organisch keukenafval, maar ook van uw groen tuinafval, vermijdt uitstapjes naar het recyclagepark
 - het kwaliteitsamendement dat na compostering wordt verzameld, voedt de bodem en de verschillende aanplantingen in containers.

 

VERKOOP VAN KOFFIE IN BULK


Onze Toewijding aan Koffie in Bulk sinds 2017
Sinds 2017 hebben we ons ingezet om de verkoop van koffie in bulk te bevorderen en bij te dragen aan het verminderen van afval als gevolg van verpakkingen. Bij STORME Coffee Roasters geloven we dat de kwaliteit van koffie niet ten koste mag gaan van de duurzaamheid van onze planeet. Hier is hoe we dat doen:

 

Coffee Experience Lab: Koffie in Bulk
In het Coffee Experience Lab bieden we u de kans om actief deel te nemen aan onze missie om afval te verminderen. Breng gewoon uw eigen container mee, en als dank geven we u 10% korting op de aankoop van onze heerlijke koffie in bulk. Dit is onze manier om u te belonen voor uw betrokkenheid bij duurzaamheid terwijl u geniet van een uitzonderlijke kop koffie.

 

Duurzame Samenwerking met Lokale Bedrijven
We werken actief samen met verschillende bedrijven en gemeenschappen in de regio om onze koffie in bulk te leveren in herbruikbare emmers van 8 of 10 kg, zowel in hele bonen als gemalen. Elke herbruikbare emmer draagt bij aan het vermijden van 10 verpakkingen, wat overeenkomt met meer dan 15.000 verpakkingen die elk jaar worden vermeden. Door samen te werken kunnen we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderen.

 

Wilt u ook uw afval verminderen terwijl u geniet van kwaliteitskoffie?
Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze koffie in bulk en hoe u kunt bijdragen aan dit positieve milieu-initiatief. Stuur ons een e-mail naar info@cafes-storme.be, en we helpen u graag met al uw vragen en om deel te nemen aan onze inspanningen om afval te verminderen.

 

 

 

 

 

AFVALSCHEIDING

 

Door hout, plastic, papier en karton of organisch afval te sorteren, kunnen wij iets minder dan de helft van het volume van uw restafvalcontainer vrijmaken. Deze materialen kunnen door Dufour gemakkelijk worden gerecycleerd.

Door de machine-instellingen tijdens de productie te optimaliseren, vermijden wij ook de productie van onnodig afval (gewicht of lasproblemen).

HERSTEL VAN GROENE KOFFIEVELLEN

 

Koffieschillen betekenen natuurlijke meststof!
Tijdens het brandproces recupereren wij de zilverachtige vliesjes die de koffiebonen omringen.
Deze kleine, zeer lichte en vrij volumineuze films vertegenwoordigen het equivalent van een grote juten zak die elke dag wordt gevuld!

Omdat wij het belang kennen van dit materiaal, dat een uitstekende meststof is maar ook interessante calorische eigenschappen heeft, wilden wij er een tweede leven voor vinden, waardiger dan de vuilnisbak!

Daarom nemen wij deze folies weer op in onze bedrijfscompost, waardoor wij een natuurlijk evenwicht kunnen geven aan de vochtigheidsgraad.

 

RECYCLING VAN JUTEZAKKEN

 

Onze jutezakken worden gerecycleerd in een bedrijf in het Vlaamse gewest en krijgen daarna een tweede leven in de automobielindustrie!

 

Onze waarden

 

 

Al 125 jaar cultiveert ons bedrijf de familiewaarden van kennis van de terroirs, respect voor het product en precisie van de knowhow om de klant de beste koffie aan te bieden;

De afgelopen jaren hebben wij hard gewerkt aan de ontwikkeling van onze sociale verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu.

Als 5e generatie brander bestendigen wij deze passie voor ons nobel product.

 

    François, Sophie & Nicolas Storme

 

" Koffie is een geschenk van de natuur, draag er zorg voor"

Al onze biologische producten zijn gecertificeerd BE-BIO 01

Deze website maakt gebruik van cookies De website van STORME Coffee Roasters gebruikt functionele cookies. In het geval van het analyseren van websiteverkeer of advertenties, worden ook cookies gebruikt voor het delen van informatie, over uw gebruik van onze site, met onze analysepartners, sociale media en advertentiepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.
Toon details Verberg details
Selectie toelaten Alle cookies toelaten